Presa scrisa si magie

Daca ministrul Apararii, Teodor Melescanu, ar avea un motto, acesta ar fi, sigur: Ai nostri, ca brazii! Si chiar daca Melescanu a trebuit sa astepte 66 de ani (cit avea anul trecut, cind a devenit ministrul Apararii) pentru a folosi acest motto, a meritat. Ca altfel nu ne explicam de ce si l-a luat consilier pe generalul in rezerva Florea Posteuca, nascut la Brad, Hunedoara, adica tot acolo unde s-a nascut si distinsul ministru. Bine, ar mai fi un motiv pentru care Melescanu l-a luat consilier pe Posteuca, dar e meschin, nici nu stiu daca merita sa va amintim despre el. Dar, in fine, mai bine va spunem si hotariti voi: motivul asta meschin pentru care ministrul Apararii si-a luat drept consilier un consatean, pe Posteuca, a fost ca Posteuca sa faca si el niste bani negri, pentru zile de pensie incaruntite, de pe urma ministerului condus de seful sau. Bani cistigati de consilierul lui Melescanu cu ajutorul firmei lui proprii, Vip Security, care se ocupa acum (si) cu paza unor unitati militare.

Mai exact, Vip Security a cistigat patru contracte de servicii de paza: doua la o unitate din Dej, unul la Oradea si unul la Brad. La fiecare dintre cele patru licitatii, Vip Security a fost singurul participant. Si, deci, si cistigator.

Intrebat despre cit de moral este sa fii consilier al ministrului Apararii si sa participi cu firma ta la licitatiile organizate de Ministerul Apararii, generalul Posteuca a opinat ca nu exista nici urma de incompatibilitate. Ba, mai mult, se considera un mare ghinionist al licitatiilor organizate de minister, mai ales acum, de cind este consilier. In contradictoriu cu informatiile publicate in Monitorul Oficial, Posteuca sustine ca la toate aceste licitatii a avut si concurenta. Probabil se refera la firmele altor pile din minister, dar mult mai mici si fara nici un fel de influenta la ministru, ca doar v-am zis care e motto-ul lui, iar Brad de Hunedoara e doar unul in tara asta.